Brändivideo: Savonian secret

Mar 16, 2021
Pohjois-Savo valittiin Euroopan gastonomiseksi alueeksi 2020-21. Savonian secret on brändivideo, joka kertoo miksi alue on Euroopan paras.

Pohjois-Savo valittiin arvostetun European Region of Gastronomy -yhteisön (ERG) toimesta vuoden eurooppalaiseksi gastronomiseksi alueeksi vuosille 2020-21. Tittelin ympärillä toimivan ERG-hankkeen yhtenä tarkoituksena on hyödyntää kansainvälistä valokeilaa, joka osoittaa Pohjois-Savoon. Saimme kunnian toteuttaa brändivideon Pohjois-Savon gastronomisesta alueesta.

Brändivideo “Savonian secret” voitti kultaa IGCAT-yhteisön vuoden 2021 historical food route-kategoriassa. Samassa kisassa brändivideo valittiin kolmanneksi parhaaksi eurooppalaiseksi ruokavideoksi.

Savonian secret on brändivideo

Brändivideon tuotanto lähtee liikkeelle brändin konseptoinnista, jonka tarkoituksena on tiivistää brändiviesti helposti omaksuttavaan ja uniikkiin muotoon. Brändikonsepti on parhaimmillaan silloin, kun katsoja voi samaistua siihen tunnetasolla ja kun se luo uniikin lupauksen, jota kukaan muu ei pysty lupaamaan. Pohjois-Savon gastronomisen alueen brändikonsepti kiteytyi yhteen ajatukseen: luonne (eng. character).

Pohjois-Savo ei ole maailmalla tunnettu gastronomiastaan. Ei tunnu järkevältä lähteä kilpailemaan tunnettuudessa vaikka Ranskan Bourgognen tai Italian Emilia-Romagnan kanssa. Pohjois-Savo on varjeltu salaisuus, joka odottaa löytäjäänsä. Savonian secret kertoo siitä, mikä tekee Pohjois-Savon alueesta niin erityisen, että se on valittu Euroopan parhaaksi.

Savonian secret valittiin Euroopan parhaaksi sarjassaan

Brändivideo kuvattiin ruuan alkuperän lähteillä pientuottajien tykönä kolmen pitkän kuvauspäivän aikana. Video huipentuu savolaiseen juhlapöytään, joka on kunnioitus pientuottajien työtä kohtaan.

“Savonian secret -brändielokuvan käsikirjoituksen lähtökohtana oli kertoa vaikuttava tarina Pohjois-Savosta: taianomaisesta ja ainutlaatuisesta gastronomisesta alueesta, joka on jäänyt suurelta yleisöltä huomaamatta. Esituotantovaiheessa teimme mittavan kiertueen ympäri Pohjois-Savoa, jonka myötä saimme kattavasti aineistoa käsikirjoitustyöhön. Halusimme tarinaan myös syvällisyyttä, joten savolainen elämäntapa otettiin vahvasti osaksi tarinaa.” – Samuli Hahl, käsikirjoittaja/ohjaaja, BrainyDay Visual Oy.

Tervetuloa savolaiseen juhlapöytään, jossa luonne on pääraaka-aine.

Varaa aika maksuttomaan kartoitukseen

Etsitkö toteuttajaa videotuotannolle, tai kiinnostaisiko jutella aiheesta?

Brändivideot yrityksille ja muille organisaatioille on meidän ydinosaamista.

Ota yhteyttä niin rupatellaan!