Rekryvideo: Savogrow – tuotekehittäjä

May 28, 2019
Asiakkaamme Savogrow halusi käyttää videota rekrytoinnin välineenä, kun he etsivät tuotekehittäjäksi huippuosaajaa.

Huippuosaajan rekrytointi voi olla haasteellista puuhaa. Kilpailu parhaista tekijöistä on monessa tapauksessa kovaa, koska onnistunut rekrytointi voi muuttaa yrityksen suunnan. Varsinkin pitkäaikaisten huippuosaajien löytäminen voi muodostua haasteeksi, jonka takia rekrytoinnin apuvälineinä käytetään laadukkaita videoita. Siten rekrytointikampanja saadaan erottumaan massasta. Samalla kasvatetaan merkittävästi onnistumisen mahdollisuuksia, josta lopputuloksena on yrityksen toimintaan merkittävästi vaikuttavan huipputekijän palkkaus.

Kehitysyhtiö Savogrow Oy haki elintarviketeollisuuden huippuosaajaa tuotekehittäjäksi. Paikka oli aukeamassa eläköitymisen kautta, kun edellinen tuotekehittäjä lähestyi monikymmenvuotisen työuransa päätepysäkkiä. Projekti lähtikin liikkeelle kokeneen tuotekehittäjän Urpo Hirvosen haastattelulla. Urpo osoittautui supliikiksi kaveriksi joka ei kameraa hätkähdä, joten lähdimme kuvaamaan hänen työskentelyään. Samalla Urpo kertoo voiceoverina tulevan työntekijän työnkuvasta.

Voiceover-puheen käyttäminen videolla tekee siitä henkilökohtaisemman ja luo samalla Savogrow’n työnantajabrändiä. Näkökulma on tärkeä erityisesti siksi, että huippuosaaja ei välttämättä ole aktiivinen työnhakija, vaan hän pikemminkin tarkkailee omaa urakehitystään. Tästä syystä työnantajabrändillä on vahvemmat vaatimukset silloin, kun kyse on asiantuntijan rekrytoinnista. Tämä otettiin luonnollisesti huomioon myös videon suunnitteluvaiheessa.

Visuaalisesti päätimme korostaa puhdasta, hygieenistä ja modernia elintarviketeollisuutta. Lisäksi halusimme kuvata mielenkiintoista, raikasta ja värikästä tuotekehitystyötä, joten tuotteiksi valittiin sirkkapihvi ja mansikkahillo. Kuvituskuvissa näytetään myös työkavereita sekä kumppaneita. Ihmisten kanssa toimeentuleminen oli yksi paikan edellytyksistä. Sen lisäksi ihmisten näyttäminen videolla lisää postitiivista mielikuvaa yrityksestä.

Lopputuloksena oli video, joka edesauttoi asiakastamme saamaan runsaslukuisen hakijamäärän huippuosaajia täyttämään mielenkiintoinen ja haastava paikka suomalaisen elintarviketeollisuuden uraauurtavaksi tuotekehittäjäksi.

Videotuttaako? Ota yhteyttä, niin tuumaillaan videotarvettasi.

Palveluopas ja hinnasto

Moni ala taistelee osaavan työvoiman saamisen kanssa. Rekryvideo on toimiva apuväline, kun haluat löytää oikeasti hyvän työntekijän. Ai miten niitä tehdään ja mitä ne maksaa? Käy lataamassa meidän palveluopas ja hinnasto, niin sieltähän se asia selviää!