Musiikkivideo – Kuopio Steelers – Kuka voittaa

Aug 19, 2019
Tuotimme Kuopio Steelersille musiikkivideon. Kuka voittaa -kappaleen esittävät Timi Lexikon ja Niko Nova. Kyseessä on ensimmäinen suomessa tehty jenkkifutisseuran kannatuslaulun musiikkivideo.

Kuopio Steelers on amerikkalaisen jalkapallon seura, jonka kanssa olemme tehneet jo useamman eri yhteistyöprojektin. Tällä kertaa vuorossa oli musiikkivideon ideointi ja tuottaminen.
Seura on tehnyt esimerkillistä työtä suomalaisen jenkkifutiskulttuurin eteen ja se on saanut haalittua vankan jalansijan kuopiolaisesta palloiluskenestä. Joukkueella on innokas kannattajakunta. Aktiivisen fanitoiminnan lisäksi Steelers on ottanut kantaa yhteiskunnallisesti koulukiusaamisen vastustamiseksi. Oma kannatuslaulu ja siitä tehty musiikkivideo on luonnollinen jatkumo sille, miten Steelers näkyy itäsuomalaisessa palloilukulttuurissa.

Musiikkivideo on olennainen osa Steelersin omaa markkinointiviestintää. Kyse ei ole mainoksesta, joka olisi aikaan sidottu. Musiikkivideo on tärkeä osa fanikulttuuria, koska se luo uuden ulottuvuuden Steelersin kannatuslaululle. Sosiaalisen median aikakautena video on tehokkain tapa saada viesti perille, joten videolla on tärkeä rooli musiikkikappaleen leviämisessä fanien tietoisuuteen.

Kuopio Steelersin musiikkivideota kuvattiin Vänärillä.

Musiikkivideon tuotanto

Kun projekti lähti käyntiin, kannatuslaulua tai sen esittäjää ei ollut valmiina. Esittäjiksi valikoitui valtakunnallista menestystä niittänyt Timi Lexikon sekä beatboxaaja Niko Nova. Olimme alusta alkaen tiiviissä kanssakäymisessä sekä artisteihin että Steelersiin. Itse musiikkivideon suunnittelu lähti käyntiin samaan aikaan, kun kannatuslaulua kirjoitettiin. Päädyimme rakentamaan kokonaisuuden siten, että alussa olisi näytelty “intro”, josta varsinainen biisi lähtisi luonnollisesti käyntiin.

Halusimme tuottaa letkeän ja valoisan videon, joka huokuu positiivista fiilistä. Samalla tavalla kuin pelissä, hyvä fiilis tarttuu ja saa aikaan paremman tuloksen. Tästä syystä valitsimme kuvauksia varten aurinkoisen Kuopion parhaat paikat. Niihin haluttiin saada Väinölänniemen stadionin lisäksi valoisia ja luonnonläheisiä paikkoja. Kuvauspaikkojen määrän kasvaminen asettaa haasteita tuotannon suunnittelussa. Siksi eri kuvauspaikat ja aikataulut valmisteltiin erityisen huolellisesti.

Musiikkivideossa esiintyvät Timi Lexikon ja Niko Nova

Kuvaaminen

Video kuvattiin yhden viikonlopun aikana Kuopiossa. Koska käsikirjoitus ja kuvaussuunnitelma on tehty huolellisesti, kuvaamisen ei tarvitse noudattaa kronologista järjestystä. Esimerkiksi videon loppupuolen kohtaus biisin esittämisestä Väinölänniemen kentällä on kuvattu ensimmäisenä.

Yksi tärkeä muuttuja tämän tyylisessä kuvaamisessa on sää. Kuvaaminen aikataulutetaan siten, että sää mukailee tunnelmaa, jota videolle haetaan. Musiikkivideolle haluttiin aurinkoista ja lämmintä fiilistä, joten kuvaukset tehtiin auringonpaisteella. Kuvausviikonlopun sää oli ajoittain epävakainen, joten suunnitelmia jouduttiin muuttamaan siten, että se ei näkyisi lopputuloksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa siirtymien ajoittamista ja mahdollista kuvauspaikkojen järjestyksen vaihtamista. Loppujen lopuksi keli suosi sen verran, että pystyimme kuvaamaan videon melko pitkälti alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.

Lopputulos

Musiikkivideon tekeminen on kuvauksellisesti mielenkiintoista, koska eri tyylilajeilla voi leikitellä lähes loputtomiin. Siksi musiikkivideon kuvaaminen ja tuottaminen oli erityisen hauska projekti! Tämä on aistittavissa myös lopputuloksessa, itsemme lisäksi sekä Steelersin porukka että artistit olivat todella tyytyväisiä seuran uuden kannatuslaulun musiikkivideoon.

Videotuttaako? Ota yhteyttä, niin tuumaillaan videotarvettasi.

Haluaisitko käyttää videota omassa markkinoinnissasi?

Lataa palveluoppaamme, niin tiedät kuinka hommat etenevät.