Lyhytelokuva: Kuka meistä huolehtii?

Oct 17, 2021
Suunnittelimme ja tuotimme lyhytelokuvan ihmisen matkasta lapsesta vanhukseksi. Lyhytelokuva oli osa Perheke-hanketta.

Perheke-hanke keskittyi valmentamaan kotihoitajayrittäjiä sekä lisäämään työllistymismahdollisuuksia alalla. Kotihoidossa henkilö ei asu hoitopaikassa vanhainkodin tapaan, vaan viettää päivänsä kodin tapaisessa ympäristössä. Toimimme hankkeessa viestinnän kumppanina usean vuoden ajan, ja yhteistyö huipentui aiheen ympärille tuotettuun lyhytelokuvaan.

Lyhytelokuva kertoo ihmisen matkasta lapsesta vanhukseksi. Elokuvan nimi, Kuka meistä huolehtii, herättää ajatuksen yksilön roolista omassa yhteisössään: ihmiselämän jokaisessa vaiheessa huolehdimme toisistamme.

Käsikirjoitimme lyhytelokuvan siten, että katsojan huomio keskittyy kuvakerrontaan. Pohdimme arkisia tapoja sille, että jokainen pystyisi samaistumaan sisältöön oman perheensä kautta. Lyhytelokuvassa ei ole repliikkejä, joten tarinaa kannattelemaan videoon lisättiin myös tekstigrafiikat. Musiikilla on merkittävä rooli tunnelman luojana.

Lyhytelokuvan merkittävin valmistelua leimannut tekijä oli lokaatioiden etsintä, rekvisiitta ja puvustaminen sekä näyttelijöiden rekrytointi. Vuodenajoilla oli suuri merkitys käsikirjoituksessa, joten esimerkiksi ulkokuvausten yhteydessä sään vaikutus tuli huomioida järjestelyjen tekemisessä.

Varaa aika maksuttomaan kartoitukseen

Lyhytelokuva nostaa halutun aiheen keskusteluun

Onko sinulla idea lyhytelokuvalle, ja etsit kumppania tuotannolle? Varaa aika asiantuntijamme kanssa, niin jutellaan.