Brändivideo: Kuopio Steelers ja Kuopion kaupunki

Aug 17, 2018
Kuopio Steelers ja Kuopion kaupunki halusivat toteuttaa yhteistyökampanjan, jossa otetaan kantaa koulukiusaamiseen.

Kuopio Steelers pelaa amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan pääsarjaa. Joukkue halusi kantaa kortensa kekoon yhteiskunnallisesti tärkeässä teemassa: kiusaamisen vastustamisessa. Projekti toteutettiin yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa. Lopputuloksena oli tunteisiin vetoava brändivideo.

Aluksi lähdimme pohtimaan, kuinka viestissä saadaan yhdistettyä amerikkalaisen jalkapallon yhteishenki ja kiusaamisen teema. Viesti muotoutui siten, että yhteishenki ja kaveruus heikentävät kiusaamista ja yksinäisyyttä.

Käsikirjoituksessa videot jaettiin kolmeen eri versioon: ensimmäisessä versiossa keskityttiin lasten kiusaamiseen, toisessa versiossa pelaajan ryhmään kuulumista ja kolmannessa koko tarina nidottiin kokonaisuudeksi. Videoista haluttiin tehdä näyttäviä ja tunteita herättäviä.

Tulokset

Videot herättivät jo tekovaiheessa laajaa mielenkiintoa sosiaalisessa mediassa ja ensimmäinen video, ”Pojan tarina” keräsi useita kymmeniä tuhansia katselukertoja muutamassa päivässä. Video on ollut mukana Kuopio Steelersin menestystarinassa: joukkue nousi kaudeksi 2018 Vaahteraliigaan, josta irtosi kauden päätteeksi sarjahopea. Steelersin brändi on nostanut koko jenkkifutiksen profiilin aivan uudelle tasolle Kuopiossa. Videon tarina kiusaamisesta, sen vastustamisesta ja yhteenkuuluvuuden tärkeydestä on koettu hyväksi keskustelunnostattajaksi Itä-Suomen alueella.

Videotuttaako? Ota yhteyttä, niin tuumaillaan videotarvettasi.

Palveluopas ja hinnasto

Brändivideo toimii yrityksen brändimarkkinoinnin kärkimateriaalina siksi, että se jättää muistijäljen katsojaan.

Käy tsekkailemassa, miten homma oikein toimii.