Brändivideo: Konekorjaamo Riikonen

Jan 18, 2021
Konekorjaamo Riikonen tarvitsi brändivideon RIIKO®-päällirakenteille.

Konekorjaamo Riikonen on yksi Suomen johtavista päällirakennevalmistajista. Yrityksen markkina-alueisiin kuuluvat Suomen lisäksi mm. Venäjä, Viro, Valko-Venäjä, Tsekki, Ruotsi, Englanti sekä Japani. 40-vuotiaan historiansa aikana Konekorjaamo Riikosesta on kehittynyt tunnustetusti luotettava toimija: huolellisuus ja korkea laatu näkyvät kaikissa toiminnoissa koko konsernissa. Yrityksen toimitusvarmuus on huikea 98 %.

Teimme aiemmin Riikonen-konserniin kuuluvalle KKR Steelille yritysesittelyvideon, ja päädyimme keskustelemaan Konekorjaamo Riikosen päällirakenteiden esittelyvideosta. RIIKO®-puutavarapäällirakenteet ovat laadukkaita ja ne pystytään toteuttamaan merkkivapaasti. Juuri siten, kuin asiakas itse haluaa.

Konekorjaamo Riikonen on 40 vuotta vanha yritys

Tuotannon kulku ja kuvaus

Projekti lähti liikkeelle tuotteeseen tutustumisesta sekä brändin suunnittelusta: hyvin usein esimerkiksi koneteollisuuden videotuotannoissa vaaditaan erityistä tuotetuntemusta, jotta videolla pystytään viestimään haluttavia asioita. Kiinnitimme huomiota tuotteen perusymmärryksen lisäksi asennuksen viimeistelyyn ja upeaan ulkonäköön. Tuotteen hanskaamisen jälkeen teimme brändi- sekä asiakasmäärittelyn yhdessä Konekorjaamo Riikosen markkinointisuunnittelijan kanssa.

Suunnittelimme visuaalisesti näyttävää videota, jossa kuvakerronta keskittyy tuotteen yksityiskohtiin sekä toimintaan aidossa ympäristössä.

  • Pyrittiin tuomaan yksityiskohtien kautta kokonaisuutta esille RIIKO®-tuotteen ansaitsemassa arvossa. Asiakas mainitsi monesti sanan “upea” esitellessään puutavarapäällirakennetta. Visuaalisuudella haluttiin jättää mielikuva huippuunsa viimeistellystä rakenteesta. Sisällä hallissa kuvatuissa klipeissä ei ole varsinaisesti liikettä. Tässä tapauksessa näyttävyys luodaan valoilmaisulla sekä kameran liikkeen avulla. – Johannes Valkonen, kamera & Veera Hyvärinen, valaisu.

Konekorjaamo Riikonen valmistaa ja asentaa mm. puutavarapäällirakenteita

Äänituotanto

Videon musiikista sekä foley-äänistä vastasi Raiku Recordsin Tommi Ilonen. Tommi on pirun kova ammattilainen ja hyvä tyyppi, jonka kanssa hommat toimivat. Tommi on tehnyt musiikit myös esimerkiksi meidän omaan brändivideoon “The Sparkiin” sekä tuottamaamme Savonian secret -brändivideoon.

  • Konekorjaamo Riikosen brändivideon musiikissa lähdimme kokeilemaan ennakkoluulottomasti hieman erilaista kulmaa. Raskaita teollisuuskoneita viilisevään videoon saattaisi tehdä mieli ynnätä äänen ja musiikin osalta esimerkiksi suuria riffejä, metallin jytkettä tai muita raskaampia elementtejä. Riikosen brändissä kuitenkin vaivattomuus, moderni ote ja tietyn sorttinen ”kepeys” olivat niitä osa-alueita, joita haluttiin korostaa. Siksi musiikin sovitukseen valikoitui paljon mm. verrattain kevyitä, kirkkaan metallisia, kuulaita, jopa elegantteja äänimattoja ja maailmoja sekä modernimman otteen syntetisaattoreita. Mukana on myös klassisia trailerimusiikin elementtejä, joilla tuettiin kuvan kaarta ja intensiteetin vaihdoksia. Modernin äänimaailman vastapainona seassa on myös suuremmalle yleisölle tuttuja ”80’s synthwave” -vivahteita, jotka toimivat mainiosti koneiden ja liikkuvien ajoneuvojen maailmassa. Beatin lähtiessä käyntiin tempo on sopivan verkkainen, mutta määrätietoinen ja musiikin poljento on jämäkkä, mutta soljuva. – Tommi Ilonen, Raiku Records Oy

Konekorjaamo Riikonen on joensuulainen yritys.

Asiakkaan palaute

Pidämme itse tärkeänä sitä, että meidän kanssa työskentely on joustavaa ja sujuvaa. Onhan se paljon mukavampaa painaa duunia kun ei tarvitse rypistellä otsaa. Onnistumisessa on tärkeätä se, että asiakas on jatkuvasti kartalla siitä, mitä seuraavaksi tehdään ja miksi. Esimerkiksi tässä tapauksessa jouduimme keskittymään poikkeuksellisen paljon tuotteen ymmärtämiseen. Toimivan kommunikaation vuoksi hommat on kuitenkin saatu hoidettua siten, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä yhdessä työskentelyyn.

  • Videon ideasta ja suunnitteluvaiheesta lähtien toteutus eteni järjestelmällisesti, mikä osoitti meille, että olemme ammattilaisten kanssa tekemisissä. Työskentely BrainyDayn kanssa oli sujuvaa koko projektin ajan ja toteutus onnistui mutkattomasti muuttuneesta aikataulusta huolimatta. Ensimmäisen videon jälkeen oli selvää, että otamme BrainyDayltä videotuotantoja myös jatkossa. Luottamus BrainyDayn tekemiseen oli vahva ja seuraavan videon tuotannon annoimmekin kokonaan BrainyDayn käsiin. Tästäkin videosta tuli aivan nappisuoritus! Parasta tuotannoissa on mielestäni ollut se, että tekijät ovat aidosti kuunnelleet toiveitamme ja tavoitteitamme. Valmiit videot ovat olleet upean visuaalisen toteutuksen lisäksi kerronnaltaan ja ilmeeltään juuri meidän yrityksemme näköisiä. Videot ovat toimineet merkittävänä osana viestintäämme ja niiden käytettävyys on loistavan toteutuksen ansiosta lähes rajaton. – Ida-Maria Koponen, markkinointisuunnittelija, Konekorjaamo Riikonen Oy.
Videotuttaako? Ota yhteyttä, niin tuumaillaan videotarvettasi.

Haluatko keskustella videotuotannosta?

Ota yhteyttä myyjäämme