Brändivideo – KKR Steel Oy

Jun 15, 2020
Joensuulainen metalliteollisuuden yritys KKR Steel uudisti markkinointiviestintäänsä ja tilasi meiltä brändivideon sekä valokuvat.

KKR Steel on pohjoiskarjalainen konepaja, joka työllistää yli 100 henkilöä. Palveluihin kuuluvat mm. teräksen leikkaaminen, robottihitsaus ja pintakäsittely. Metalliteollisuudessa on pulaa osaavista työntekijöistä, jonka takia työnantajabrändi näyttelee tärkeätä osaa yrityksen menestymisessä. Ratkaisumme oli brändivideo, joka korostaa yrityksen luotettavuutta sekä asiakkaiden että potentiaalisen työntekijän näkökulmasta.

Brändivideo tehtiin osana markkinointiviestinnän kokonaisuudistusta ja se tulee olemaan tärkeässä asemassa uudistuneilla kotisivuilla. Teimme videolle myös Youtube-optimoinnin, joka parantaa sekä videon että KKR Steelin hakukonelöydettävyyttä. Toimitimme videon lisäksi ammattivalokuvat.

KKR Steel on kasvuhaluinen yritys, joten markkinointiviestinnän uudistus on tietoinen strateginen liike. Videolla onkin kaksi eri päätarkoitusta: kertoa asiakkaalle luotettavuudesta ja laadusta sekä viestiä potentiaaliselle työntekijälle eduista työnantajana.

KKR Steel pitää työntekijöiden hyvinvointia suuressa arvossa.

Esituotanto ja suunnittelu

Lähdimme liikkeelle kartoittamalla kohderyhmiä sekä välitettäviä viestejä yhdessä asiakkaan kanssa. Käsikirjoituksen tekeminen aloitettiin tuumailemalla, kuinka saadaan välitettyä haluttu mielikuva luotettavuudesta, laadusta ja hyvistä työolosuhteista visuaalisesti kiinnostavalla tavalla. Päätimme seurata käsikirjoituksessa varsinaista tuotantoprosessia, jotta videoon saataisiin paljon mielenkiintoista ja vaihtelevaa sisältöä. Koska videossa ei ole puhetta, tulee oikeanlaiset mielikuvat välittää visuaalisesti.

Työntekijöiden sitaateilla videon viesteihin saatiin konkretiaa. Koska videota käytetään myös työnantajabrändin rakentamisessa, kuvissa näkyy paljon KKR Steelin työntekijöitä. Kuvaussuunnitelma ja aikataulutus tehtiin siten, että kuvaus olisi mahdollista tehdä samaan aikaan KKR Steelin tuotannon kanssa. Tämän takia tuotantoa ei tarvinnut pysäyttää missään vaiheessa.

KKR Steel on luotettava ja laadukas metalliteollisuuden toimija

Kuvaus ja jälkituotanto

Kuvaukset tehtiin 3 henkilöllä (ohjaaja, kuvaaja sekä valaisija) yhden päivän aikana. Koska kuvaussuunnitelma tehtiin huolellisesti, kuvaamiseen käytetty aika pystyttiin minimoimaan: jokaiselle kuvatulle kohtaukselle sekä kuvakulmalle oli tarkoitus.

Valokuvat otettiin jokaisen kohtauksen videokuvauksen päätteeksi. Tällä tavalla saimme varmistettua, että kuvat ovat laadukkaita ja linjassa videon ja muun brändiviestinnän kanssa.

Videon leikkaus oli nopeaa, koska esituotanto tehtiin huolellisesti. Tämä vapautti aikaa tehosteille, värimäärittelylle sekä musiikin valinnalle. Videolle haluttiin asennetta, jonka takia esimerkiksi musiikki on poikkeuksellisen raskas yritysesittelyvideolle.

Robottihitsaus kuuluu KKR Steel Oy:n palveluihin

Lopputulos

Sekä asiakas että me itse olimme tyytyväisiä lopputulokseen. Videosta tuli tyylikkään ja eloisan näköinen. Käyttötarkoitukset ovat monipuolisia ja vaikka videota tullaan käyttämään pääasiassa rekrytoinnin ja työnantajabrändin kärkenä, toimii se hyvin myös yritysesittelynä. Lisäksi videosta pystytään editoimaan myös taktisia versioita esimerkiksi sosiaalisen median markkinointiin.

”Kun katsoin teidän toimintaanne kuvauspaikalla, tiesin että nyt tulee hyvä lopputulos.” -Teemu Kuiri, tuotantojohtaja.

Videotuttaako? Ota yhteyttä, niin tuumaillaan videotarvettasi.

Onko sinulla idea videolle

Brändivideo nostaa markkinointisi uudelle tasolle

Käy tsekkaamassa palveluoppaamme ja ota yhteyttä