Videon rooli onnistuneessa rekrytoinnissa

Jun 18, 2018by Petri Lauronen
Rekrytointi on yksi tärkeimmistä yrityksen tulevaisuuden suunnan määrittäjistä. Niin hyvässä, kuin pahassa.

Kun puhumme rekrytoinnista, on tärkeä ymmärtää, mistä löydät rautaisimmat ammattilaiset. Rekrytointi on prosessi, joka tulee suunnitella huolellisesti. Kuten tiedämme, yritykset kilpailevat keskenään parhaista työntekijöistä. Tämän takia kandidaatti ei välttämättä löydy laittamalla ilmoitus työkkarin tai muiden rekrytointipalveluiden sivuille. Nimittäin sopiva hakija ei välttämättä etsi töitä aktiivisesti, joten hänet tulee tavoittaa muulla tavalla.

Onnistunut rekrytointi on monen tekijän tulos. Kolme asiaa tulee kuitenkin olla kunnossa: työnantajabrändi, avoimen paikan kiinnostavuus sekä potentiaalisten työntekijöiden tavoittaminen. Työnantajabrändi ja avoimen paikan kiinnostavuus voidaan tehdä hyvin suunnitellun ilmoituksen avulla. Tähän video soveltuu erinomaisesti. Potentiaaliset työntekijät saavutetaan esittämällä rekrytointivideota niissä kanavissa, joita he eniten käyttävät.

Yritykset jotka panostavat työnantajabrändiin, onnistuvat palkkaamaan pätevän työntekijän kolme kertaa varmemmin (Brandon Hall, The True Cost of a Bad Hire, 2015)

Rekrytointi on työntekijän etsimisen lisäksi yrityksesi brändityötä. Työnantajabrändiisi yhdistyvät kaikki ne hakijan mielikuvat yrityksestäsi työnantajana. Voi olla, että haluamasi alan ammattilainen ei etsi töitä aktiivisesti. Hyvä työnantajabrändi saa kuitenkin nämä henkilöt haluamaan vapaata paikkaasi.

45 % työnhakijoista kertoo käyttävänsä mobiililaitetta työnhaussaan päivittäin (Glassdoor, 2016), kun samalla vain 19 % työnantajista kertoo panostavansa mobiiliviestintään rekrytoinnissa (Jobvite Recruiter Nation Report, 2016)

Ihmisten huomio on siirtynyt sosiaaliseen mediaan ja mobiiliin. Tämän takia kampanjasi tulee näkyä niissä kanavissa, mitä ihmiset käyttävät älypuhelimillaan. Täytyy muistaa, että ko. tutkimus on julkaistu kaksi vuotta sitten. Nykyisin prosenttiosuus on hyvin suurella todennäköisyydellä paljon suurempi.

79 % työnhakijoista käyttävät sosiaalista mediaa työnhaussaan (Society for Human Resource Management, 2017)

Neljä viidestä työnhakijasta käyttää sosiaalista mediaa työnhaussa. Suosituimpia työnhakualustoja ovat LinkedIn ja Facebook. Kanavat eroavat toisistaan käyttäjäryhmittäin, mutta yksi asia on molemmille yhteistä: Videon ylivertaisuus sisältölajina. Molempien alustojen algoritmit nimittäin suosivat videota yli tekstin ja kuvan. Videomainonnan suosio kasvaa räjähdysmäisesti: vuoden 2017 ensimmäisellä alkupuoliskolla mainosvideoiden katselu Facebookissa ja Youtubessa kasvoi 258 % (Tubularinsights, 2017).

Deep octobox studio softbox modifier in a professional photo studio.

Oletko rekrytoimassa uutta väkeä?

Ota yhteyttä myyjäämme, niin keskustellaan, voisiko videosta olla apua ammattilaisen löytämisessä.