Video herättää teollisuuden ostajan huomion

Nov 4, 2019by Petri Lauronen
Video on paras tapa kiinnittää teollisuuden ostajan huomio ja sen käyttö on tehokkainta nimenomaan markkinointiprosessin alkupäässä.

Suomalaisen teollisuusyritysten markkinointi on mennyt kovilla loikilla eteenpäin viime vuosina. Kotisivut ovat tyylikkäitä ja luottamusta herättäviä, johto viestii yrityksensä edesottamuksista LinkedInissä ja messuosastot ovat ajoittain suorastaan luovia! Kilpailu asiakkaista ja osaavasta työvoimasta on kiivasta, joten markkinoinnista haetaan kilpailuetua omaan liiketoimintaan. Hyvä niin. Jotta markkinointiin saadaan tehokkuutta, tulee se jakaa osiin sen mukaan, onko asiakas vasta katselemassa ostohousujaan, vai pukemassa niitä. Video on paras tapa kiinnittää ostajan huomio ja sen käyttö on tehokkainta nimenomaan markkinointiprosessin alkupäässä.

Miksi huomion herättäminen on tärkeätä?

Olemme kaikki kuulleet fraasin, jonka mukaan meidän pitää myydä itsemme ennen tuotettamme. Ajatus korostuu varsinkin teollisuudessa, jossa synnytetään ensin luottamus ja vasta sitten aletaan sorvaamaan kauppaa.

Video soveltuu erinomaisesti oman yrityksen ja tuotteen esittelyyn. Videon ensisijainen tehtävä on kiinnittää kohderyhmän huomio ja herättää mielenkiinto. Tavoite on saavutettu silloin, kun kohderyhmän edustaja menee yrityksen kotisivuille hankkimaan lisätietoja yrityksen palveluista ja tuotteista. Sama periaate toimii messuilla: visuaalisesti näyttävä video pysäyttää messukävijän, jotta keskustelu myyjien kanssa päästään aloittamaan.

Miksi videota sitten kannattaa käyttää huomion herättäjänä ja kertoa vain mielikuvia informaation sijaan? Siksi, että mielikuvien esittäminen videolla on paljon helpompaa kuin kirjoittamalla. Kun puhutaan spesifeistä asioista, esimerkiksi konekannasta, ominaisuudet saadaan esitettyä helposti tekstillä. Mutta kun puhutaan huomion herättämisestä, eli yrityksen persoonallisuudesta, luotettavuudesta, tyytyväisistä työntekijöistä tai toiminnan kokonaislaadusta, asiat pystytään esittämään tehokkaasti videolla.

Millainen sisältö toimii?

Videon sisältö ratkeaa siinä vaiheessa, kun tavoite on asetettu. Onko videon tarkoitus puhutella nykyisiä asiakkaita, tehdä yritystä tutuksi potentiaalisille asiakkaille vai kenties kertoa hyvistä työoloista osaavalle työvoimalle? Ennen kuin avaa suunsa, tulee tietää, kenelle puhe osoitetaan. Videon sisältö muuttuu, mutta käyttöperiaate pysyy samana.

Luovalla käsikirjoituksella saadaan aikaan se, että markkinointi erottaa yrityksen sen kilpailijoista. Ensin tuumaillaan, mikä juuri tämän yrityksen identiteetti on, mitä siitä halutaan viestiä eteenpäin ja kenelle, millä tavalla saadaan tehtyä visuaalisesti näyttävä video ja kuinka se toteutetaan käytännössä. Kun pohjatyö on tehty hyvin, voidaan käsikirjoitukseen kaivaa ne kaikkein siisteimmät ja mielenkiintoisimmat asiat. Hyvä video onkin sellainen, josta tulee ilmi oikeasti yrityksen persoonallisuus ja ne asiat, jotka erottavat yrityksen sen kilpailijoista: vaikka tuotteet olisivat samoja, yritykset voivat olla keskenään kuin kesä ja talvi.

Kuinka markkinointi rakentuu?

Markkinoinnin peruskaava lähtee siitä, että huomio herätetään siellä missä ostajat liikkuvat. Tällä hetkellä kanavista kaksi on ylitse muiden: sosiaalinen media ja messut. Kun mielenkiinto on saatu herätettyä, potentiaaliselle ostajalle syötetään kotisivuilla sellainen paketti hyödyllistä informaatiota, jotta hän on tyhmä, mikäli ei nappaa puhelinta ja jatka keskustelua myyjän kanssa. Videon tehtävä on toimia sisäänheittäjänä ratkaisevan informaation äärelle.

Yhteenveto

  1. Video soveltuu erinomaisesti yrityksen esittelyyn uusille potentiaalisille asiakkaille.
  2. Video toimii kaikkein parhaiten markkinointiprosessin alkupäässä, eli kun halutaan herättää kohderyhmän huomio.
  3. Sisältö käsikirjoitetaan sen mukaan, kenelle puhutaan ja mitä halutaan saada aikaan. Videolla pystytään erottumaan kilpailijoista.
ViiMet on joensuulainen koneistusyritys

ViiMet herättää huomion esittelyvideolla

Käy kurkkaamassa, kuinka homma käytännössä toimii