Miten yrityksen esittelyvideosta saadaan kaikki mehut irti?

Nov 21, 2018by Petri Lauronen
Yrityksen esittelyvideon tehtävänä on saavuttaa uusia asiakasryhmiä ja kertoa heille, mistä yrityksen brändissä on oikein kysymys. Esittelyvideo on myös oiva väline luoda oikeanlainen ensivaikutelma.

Yrityksen esittelyvideo kertoo mitä yrityksesi tekee, kenelle ja miksi. Ammatillisessa mielessä ihmisellä kestää 7 sekuntia luoda ensimmäinen mielikuva uudesta liikekumppanista, toimittajasta tai asiakkaasta. Tämä koskee myös yrityksesi markkinointia. Google on tehnyt tutkimuksen, jonka mukaan brändi muistetaan parhaiten, kun se esiintyy videolla tunnistettavasti ensimmäisen kolmen sekunnin aikana. Yritysesittely laitetaan yrityksen videostrategiassa joko kampanjavideon tai brändivideon laatikkoon.

Kotisivut

Paras paikka laittaa yrityksen esittelyvideo nähtäville on kotisivujen etusivun yläosa, eli se ensimmäinen kohta, johon käyttäjä laskeutuu kun hän päätyy yrityksen kotisivulle. Pääsääntöisesti ihmiset päätyvät yritysten sivuille kolmesta eri lähteestä: kirjoittamalla URL-osoite selaimen osoitekenttään, sosiaalisesta mediasta tai Googlen kautta. Näistä jälkimmäinen on ehkä se asia, johon panostetaan eniten uusia kohderyhmiä havitellessa, sillä uusi kohderyhmä ei vielä tiedä osoitettasi ja sosiaalisen median algoritmit tuppaavat vähentämään alustan ulkopuolelle ohjaavien linkkien näkyvyyttä.

Ihmiset päätyvät sivuillesi siis googlaamalla tarjoamaasi palvelua. Jos etusivullasi on olemassa video, se kasvattaa suurella todennäköisyydellä sivulla vietettyä aikaa, ja näin se nostaa potentiaaliasi sijoittua Google-haussa korkeammalle. Tällöin mahdollisuutesi päätyä kohderyhmäsi luupin alle kasvaa.

Kun uusi ihminen päätyy kotisivuillesi, hän luo ensivaikutelman siitä, mitä hän näkee. Siksi video on todella tehokas työväline siihen, mitä uudet potentiaaliset asiakkaasi ajattelevat sinusta. Kotisivuilla vietetty aika on yksi tärkeimpiä myyntiin sidoksissa olevia mittareita digitaalisessa markkinoinnissa. Erinäisten tutkimusten mukaan sivustolla käytetty aika kasvaa merkittävästä videon myötä, mutta ajat vaihtelevat ymmärrettävästi videon pituuden ja laadun mukaan.

Sosiaalinen media

Vaikka videomuotoisen yritysesittelyn lisääminen kotisivuille parantaa mm. ensivaikutelman muodostumista, ei se ole oikotie onneen. Kaikkein tehokkaimmaksi markkinointiviestintä muodostuu siten, että video esitetään kohderyhmälle esimerkiksi sosiaalisessa mediassa kohdennettuna mainoksena, Kun kohderyhmä on selkeästi määritelty, voidaan tehokas kampanja luoda edullisesti: esimerkiksi 2-4 viikkoa kestävän kampanjan kustannus voisi olla 200-600 euroa toimialasta ja kohderyhmän laajuudesta riippumatta.

Kun videomarkkinointia aletaan tekemään, on fiksua tsekata kokonaiskuva ennen kuin sännätään kuvaamaan. Kun yritysesittelyn tehtävänä on kertoa yrityksen perusajatus ja tuoda brändi tutuksi, on tehokkaampaa käyttää eri videota kotisivuilla ja somessa. Jos tämä otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa, voidaan somevideot tuottaa hyvin helposti yritysesittelyn tuotannon sivutuotteena. Esimerkiksi Facebook suosii alle 15 sekunnin videomainoksia.

Yhteenveto

Yritysesittely sopii parhaiten sellaisille yrityksille, jotka tekevät uusasiakashankintaa ja joiden asiakaskunta on laaja. Kun markkinointi on suunniteltu fiksusti, saadaan pienellä lisätyöllä rakennettua huomattavasti parempi kampanja, kuin vain tuottamalla yksittäinen esittelyvideo yrityksen kotisivulle. Tällä tavalla videosta saadaan tehokas työkalu uusien asiakasryhmien tavoittamiseksi.

Kirjoittaja: Pete Lauronen, Sales & Marketing Specialist

Teimme yritysesittelyvideon ViiMet Oy:lle

Löytyykö yritykseltäsi esittelyvideo?

Tuotimme ViiMet Oy:lle yritysesittelyn. Käy katsomassa, millaista jälkeä olemme saaneet aikaiseksi!