Joulukampanja – videomainos lehtimainoksen hinnalla

Nov 28, 2018by Petri Lauronen
Oletko miettinyt videota joulumainonnassasi? Sosiaalisen median kautta tavoitat suurimman osan suomalaisesta työikäisestä väestöstä.

Video sitouttaa sosiaalisessa mediassa 12 kertaa paremmin, kuin kuva ja teksti (Wyzolw, 2017).

Facebook ja Instagram tavoittavat suurimman osan suomalaisista työikäisistä. Sosiaalisessa mediassa kohderyhmäsi tavoittaminen on edullista. Kunnollisella materiaalilla varmistat sen, että joulusesonkisi on suksee!

Tarjoamme joulukampanjassamme videomainontaa lehtimainoksen hinnalla!

20-30 sekunnin somevideo alkaen 700 € + alv 24 %

Palvelun sisältö:

  • Videon suunnittelu, kuvaus ja jälkituotanto
  • Videon tekstisisältö
  • Kevyt kampanjasuunnitelma
  • Lisäpalvelut
    • Kampanjan toteutus Facebookissa ja Instagramissa: alkaen 100 € + alv 24 %
    • Spiikit: alkaen 70 € + alv 24 %

Hinnat koskevat 28.11.2018 – 7.12.2018 aikana vahvistettuja kampanjatilauksia.

Jätä yhteydenottopyyntö, soita myyjällemme tai kirjoita viestisi chattiin, niin laitetaan joulusesonkisi videomainonta kuntoon!

Tässä esimerkkivideo, jonka toteutimme sisustus- ja lahjatavarakauppa Sarustiikalle

Paljon sosiaalisen median videokampanja maksaa?

Somen vahvuus joulukampanjassa on ehdottomasti sen hyvä näkyvyys sekä edullinen hinta suhteessa tuloksiin. Video sitouttaa käyttäjiä 12 kertaa kuvaa ja tekstiä paremmin ja se on yksi tämän hetken parhaista viestintämuodoista digitaalisessa markkinoinnissa. Hinta määräytyy mm. mainoksen tehokkuuden ja kohderyhmän mukaisesti. Mitä suurempi kohderyhmän koko on, sitä suurempi budjetti varataan. Käytännössä esimerkiksi kahden viikon mainosbudjetti näkyvyydelle voi olla 200-700 euroa riippuen edellä mainituista tekijöistä. Kun tähän lisätään videon tuotantokustannukset, kahden viikon kampanjakustannus voi vaihdella esimerkiksi 900 – 1 400 euron välillä.

Miten sosiaalisen median videokampanja toimii?

Facebook ja Instagram pystyvät kohdentamaan mainontaa pelkän asuinpaikan lisäksi esimerkiksi sukupuolen, iän ja kiinnostusten kohteiden mukaan: Retkeilykauppa haluaa tavoittaa ne, joita kiinnostaa ulkoilu, kalastus ja metsästys. Kahvila haluaa tavoittaa 1 kilometrin säteellä shoppailevat ihmiset. Naistenvaatekauppa esittää mainoksia vain naisille…

Sosiaalisen median etu verrattuna printtimainontaan on hinta suhteessa sitoutumiseen. Kun printtimainonnassa ainoa mittari on käytännössä lehden levikki, pystytään sosiaalisessa mediassa mittaamaan, kuinka moni mainoksen näkee, kuinka moni on sitoutunut mainokseen ja kuinka moni on esimerkiksi vieraillut yrityksen kotisivuilla.

Mitä sosiaalisen median videokampanja vaatii?

Somen videokampanjan pystyy toteuttamaan, jos yrityksellä on olemassa Facebook-sivu. Ajantasaiset kotisivut tekevät kampanjasta tehokkaamman, mutta kampanja pystytään toteuttamaan esimerkiksi pelkästään Facebookissa ja Instagramissa.

Lisäksi onnistunut videokampanja vaatii ammattimaisesti toteutetun videon. Lyhyt mainos soveltuu hyvin Facebookiin, joka suosittelee videomainoksen pituudeksi alle 30 sekuntia. Kun sekä video että kampanja suunnitellaan fiksusti, voidaan siltä odottaa hyviä tuloksia.

Miten videota kannattaa käyttää kampanjoinnissa?

Video tehdään siten, että sitä voidaan käyttää kampanjoinnissa monipuolisesti. Samaa videota voidaan käyttää kiinnittämään huomiota eri mainoksissa: visuaalisesti näyttävä ja oikeanlaista tunnelmaa luova video vangitsee käyttäjän huomion uutisvirrassa ja mainosteksti kertoo kampanjan sisällön. Call-to-action ohjaa käyttäjän yrityksen kotisivulle tai esimerkiksi yrityksen Messengeriin.

Yhdellä videolla voidaan toteuttaa useampi eri mainos: yksi mainos koskee yrityksen lahjakortteja, toinen toivottaa tervetulleeksi myymälään ja kolmas mainostaa sesonkituotteita. Facebookissa yhteen mainokseen ei kannata laittaa kuin yksi ajatus, sillä eri mainosten lukumäärää ei ole rajattu. Oikein rakennetussa kampanjassa Facebook optimoi mainokset siten, että se näyttää automaattisesti parhaiten purevia mainoksia eniten.

Kampanjasuunnitelma sisältyy palveluun

Palvelumma sisältää kevyen kampanjasuunnitelman, jossa määritetään eri mainoskärjet, call-to-actionit sekä kohderyhmät. Lisäpalveluna teemme myös kampanjan toteutuksen Facebookissa ja Instagramissa puolestasi.

Kysy lisää kirjoittamalla chattiin tai soittamalla.

 

Haluatko keskustella videoista?

Mikään ei auta visioimaan paremmin, kuin kunnon keskustelu! Ota yhteys myyjäämme, niin tuumaillaan.

Ota yhteyttä!