Ilmakuvaus on nykyinen musta

Jan 17, 2019by Petri Lauronen
Ilmakuvaus on nykyinen musta. Sen tehtävänä on nostaa jo ennestään laadukas video seuraavalle levelille: ilmakuvauksella voidaan tuoda suhteellisen helposti yksi uusi mielenkiintoinen näkökulma videolle.

Ilmakuvaus on vallannut videotuotannoista itselleen melko vakaan jalansijan parin viimeisen vuoden aikana. Tähän on olemassa yksi syy ja se on nimeltään drone. Drone, eli kauko-ohjattava helikopteri mahdollistaa laadukkaan kuvaamisen ilmassa kohtuullisen pienellä investoinnilla.

Onko se lintu, onko se lentokone? – Henkilö, joka näki Teräsmiehen

Kun ennen ilmakuvaus piti tehdä ihan oikeasti helikopterilla, nykyisin homma hoituu näppärällä laukkuun mahtuvalla dronella. Onhan se tietysti siistiä kuvailla helikopterista käsin, mutta seikkailunhaluisen kuvaajankin on vaikea kiistää dronen käytännöllisyyttä.

Ilmakuvaus on nykyinen musta. Sen tehtävänä on nostaa jo ennestään laadukas video seuraavalle levelille: ilmakuvauksella voidaan tuoda suhteellisen helposti yksi uusi mielenkiintoinen näkökulma videolle. Se on yleistynyt siksi, että dronen myötä ilmakuvaa pystytään hyödyntämään myös muualla, kuin Hollywood-elokuvissa.

Ilmakuvaus markkinointivideolla

Katso alta, kuinka ilmakuvausta voidaan käyttää osana mainosvideota. Kyseisessä videossa ilmakuvausta on käytetty monipuolisesti elävöittämään visuaalista kerrontaa.

Video: Kuopio Steelers – Soihdunkantajat

Kun tuotantoa suunnitellaan, ilmakuvausta voidaan käyttää esimerkiksi tuottamaan visuaalista informaatiota ympäristöstä. Jos katsot viime vuosien sarjoja tai elokuvia, hyvin usein tapahtumapaikka alustetaan ilmakuvalla. Näin katsoja tietää, missä paikassa ja asiayhteydessä tuleva kohtaus tapahtuu.

Ilmakuvauksen vahvuuksia mainosvideossa

  • Näyttävyys
  • Informatiivisuus
  • Edullinen tapa monipuolistaa visuaalista tarinankerrontaa
Brändivideo tehtiin kiusaamisen vastustamiseksi yhteistyössä Kuopio Steelersni ja Kuopion kaupungin kanssa.

Tutustu

kuinka toteutimme brändivideon Kuopio Steelersille yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa.