Yritysesittelyvideo

Mikä yritysesittelyvideo on?

Yritysesittelyvideo kertoo, mitä yrityksesi tekee, ketkä ovat asiakkaitasi, missä olet vahvimmillasi ja miksi sinulta kannattaa ostaa. Suoraviivainen esitystapa kertoo asiat niin kuin ne ovat. Se on yrityksesi hissipuhe, jonka tehtävänä on saada katsoja ymmärtämään toimintasi perusajatus ja -hyöty.

Kenelle yritysesittelyvideo on tarkoitettu?

Yritysesittelyvideo on tarkoitettu kehittyville ja kasvaville yrityksille, jotka haluavat uusia asiakkaita. Kohdeyleisönä ovat tyypillisesti yrityspäättäjät ja ammattiostajat. Yritysesittely soveltuu yrityksellesi, jos haluat ensikontaktina välittää tiedon siitä, mitä yrityksesi tekee.

Yritysesittelyvideo kertoo, mitä yrityksesi tekee

Miksi yritysesittelyvideo kannattaa olla?

Yrityspäättäjät sekä ostajat ovat kiireistä porukkaa, joten kun saat huomion kiinnitettyä, pitää viesti saada nopeasti läpi. Tarkoituksena on a) kertoa mitä hyötyä kanssasi asioimisesta on ja b) vakuuttaa katsoja, että teidän kanssa kannattaa keskustella.

Case: Yritysesittelyvideo teollisuudessa

Nanocomp on maailman johtavia nano- ja mikrofotoniikan yrityksiä. Heillä on toimintoja Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Asiakkaina ovat mm. Amazon, Hisense ja Pocketbook. Tuotimme Nanocompille yritysesittelyvideon, joka kertoo selkeästi hyödyn ja vakuuttaa katsojan ammattimaisuudellaan.

Kuinka yritysesittelyvideota käytetään?

Paras paikka yritysesittelyvideolle on kotisivujen etusivun ylälaita. Kun yrityksestäsi kiinnostunut mahdollinen asiakas tulee kotisivuillesi, videolla luodaan ensimmäinen mielikuva.

Toinen tärkeä hyödyntämisen kohde ovat asiakastapaamiset. Video voidaan lähettää sähköpostilla ennen tapaamista, tai esittää video tapaamisen aluksi. Videolinkki sähköpostin allekirjoituksessa toimii myös.

Lisäksi yritysesittelyvideota käytetään monesti messuilla. Jos yrityksesi tekee markkinointia somessa, toimii 15 sekunnin mittaiseksi leikattu someversio passelisti tunnettuuden lisääjänä tai kotisivuohjurina.

Käyttötarkoitus kartoitetaan aina tarjousvaiheessa. Kun videota lähdetään suunnittelemaan, pitää olla tiedossa, kuinka lopputulosta tullaan käyttämään todellisuudessa.

Kuinka yritysesittelyvideo tuotetaan?

Yrityksen toimintaan tutustuminen tehdään jo tarjousvaiheessa, kun pohdimme yhdessä sopivaa videon toteutustapaa.

Palvelu sisältää kaiken suunnittelusta valmiin videon toimitukseen.

Yleisesti kaikki videotuotantomme noudattavat samaa kaavaa, mutta toteutus vaihtelee. Videotuotanto jaetaan seuraaviin osiin:

  • esituotanto (suunnitteluvaihe, käsikirjoitus),
  • tuotantovaihe (kuvaaminen ja muu tuotanto),
  • jälkituotanto (leikkaus, värimäärittelyt, erikoistehosteet, äänen jälkityöt jne.),
  • kommentointi ja toimitus

Palvelulupauksemme on selkeys: projektiliiderin tehtävänä on varmistaa, että asiakas on tilanteen tasalla, hommat etenevät sovitusti ja että voimme seisoa lopputuloksen laadun takana. Asiakkaan kanssa sovitaan projektin alkuvaiheessa erilaisista käytännöistä. Kokemuksemme mukaan lopputulos on aina parempi, kun asioista on sovittu selkeästi ja kaikki tietävät, missä mennään.

Yritysesittelyvideo on ensimmäinen asia, johon potentiaalinen asiakas kiinnittää huomionsa

Minkä hintainen yritysesittelyvideo on?

Videotuotanto on palvelu, joten hinta määräytyy pitkälti ajankäytön mukaan. Ajankäyttöön vaikuttaa taas eniten videon tyyli ja perusidea.

Video on investointi. On ymmärrettävä, että ihmiset altistuvat jatkuvasti melkoiselle määrälle mainontaa. Siksi heidän huomionsa kiinnittämiseen tarvitaan järeitä työkaluja: työkalun kokoa määrittää usein se, mitä työkalulla halutaan saada aikaiseksi. Paikallismainontaan ei tarvita yhtä järeää videota, kun kansainvälisen markkinoinnin haltuunottoon.

Tarjousvaiheessa tuotannolle muodostetaan selkeä hinta. Hinta pystytään laskemaan, kun arvioitu aikabudjetti on tiedossa.

Kun hinnasta sovitaan etukäteen, on toiminta kaikin puolin helpompaa molemmille osapuolille.

Mitä toimitukseen kuuluu?

Toimituspaketti räätälöidään tarjousvaiheessa tarkoitukseen sopivaksi. Se sisältää aina yritysesittelyvideon, mutta yleensä myös tukimateriaalia. Tukimateriaaliin voivat kuulua esimerkiksi someversiot ja valokuvat.

Tyypillisesti asiakkaamme käyttävät yritysesittelyn lisäksi tuotannon yhteydessä otettuja valokuvia kotisivujensa kuvituksessa, jolloin ilmeestä saadaan yhtenäinen.

Mitä pitää tietää ennen ostamista?

Ennen videopalveluiden ostamista pitää tietää muutama asia. Keskustelemme näistä aina ennen kuin teemme tarjouksen. Tarkoituksena on muodostaa selkeä tilannekuva siitä, miksi video ratkaisee ongelman (jos ratkaisee) ja kuinka videota tultaisiin käyttämään.

  • Mihin ongelmaan videolla haetaan ratkaisua?
  • Minkä kokoisesta ongelmasta on kyse?
  • Mitä kilpailijat tekevät?
  • Millaisella ratkaisulla ongelmaa lähdetään purkamaan?
  • Kuinka paljon ratkaisu maksaa?
  • Millä tavalla videota käytettäisiin?

Nämä asiat käydään läpi, jotta tiedetään, onko video ratkaisu tarpeeseesi. Mikäli päädymme selkeään kuvaan videon tarpeellisuudesta, laskemme tarjouksen, joka sisältää tarkan hinnan. Huomioithan, että kartoituspalaveri ei sido sinua ostamaan.

Miksi BrainyDay?

Katso, mitä asiakkaallamme Business Joensuulla on sanottavaa palvelustamme.

Hyöty #1

Ihmiset ostavat mieluummin yritykseltä, jonka brändi on ennestään tuttu.

Hyöty #2

Uusia asiakkaita lähestyttäessä on fiksua kertoa ensin, kuka olet ja mitä teet.

Hyöty #3

Kiinnostusta herättävä video pönkittää mahdollisuutta, että pystyt luomaan suhteen uuteen asiakkaaseen.

Varaa aika maksuttomaan kartoitukseen

Etsitkö tekijää yritysesittelylle?

Yritysesittelyvideot ovat meidän parasta osaamista.

Ota yhteyttä, niin laaditaan tarjous!