Rekrytointivideo auttaa yritystäsi löytämään parhaat tekijät

Rekrytointivideot

Mikä rekrytointivideo on?

Rekrytointivideolla on yksinkertainen tavoite: täyttää avoin paikka parhaalla ammattilaisella.

Vaikka videon tavoite on yksinkertainen, voidaan siihen päästä useaa eri väylää. Helppo tapa lähestyä asiaa on tunnistaa, rekrytoitko jatkuvasti vai satunnaisesti.

Rekrytoinnista tulee mieleen yksittäisen paikan täyttäminen, kun taas jatkuvasti uusia osaajia palkkaava yritys puhuu mieluummin työnantajabrändäyksestä (employer branding, EB). Yhtä kaikki, meillä puhutaan selkeyden vuoksi rekrytointivideoista.

Kenelle rekrytointivideo on tarkoitettu?

Rekrytointivideota käyttävät työnantajat, jotka etsivät uusia osaajia. Olemme tehneet videoita lukemattomille toimialoille teollisuudesta kuntapalveluihin, suurille konserneille ja pienemmille yrityksille. Kesätöistä vakituiseen työsuhteeseen. Vasta-alkajasta toimitusjohtajaan.

Rekrytointivideo tehostaa kampanjointia

Miksi rekrytointivideo on tarpeellinen?

Kaikki tietävät, että tällä hetkellä Suomi kärsii työntekijäpulasta. Tästä syystä tekijöitä revitään töihin molemmista hihoista. Koska työntekijöille on niin paljon kysyntää, vain harvoin riittää, että yritys tiedottaa avoimesta paikasta kotisivuillaan, työnhakupalvelussa ja sosiaalisen median kanavissa.

Ensiksi potentiaalisten tekijöiden huomio tulee kiinnittää mainostulvassa. Tämän lisäksi viestisi tulee olla tarpeeksi houkutteleva, että tekijät kiinnostuvat firmastasi.

Miten rekrytointivideota käytetään?

Rekrytointivideolla tehdään useimmiten kohdennettua kampanjointia sosiaalisessa mediassa. Todennäköisesti hakusivu löytyy yrityksesi kotisivuilta, johon kampanjointi ohjaa liikennettä. Ajatuksena on esittää rekrytointivideota tarpeeksi suurelle määrälle ihmisiä, joiden joukosta saisit mahdollisimman paljon hakemuksia.

Case: RTK

Olemme tuottaneet kumppanillemme RTK-Henkilöstöpalvelulle jo useamman kymmentä rekrytointivideota. RTK on valtakunnallisesti toimiva henkilöstöalan asiantuntija.

 

Kuinka rekrytointivideo tuotetaan?

Rekrytointivideon tuotanto on tyypillisesti nopea prosessi. Kuten meidän muissakin videoissa, käyttötarkoitus ja videon tyyli määritetään jo tarjousvaiheessa.

Yleisin meidän tekemä rekrytointivideo on ns. ”puhuva pää”. Tuotanto on tuolloin nopea ja kevyt, joten se saadaan myös asiakkaan käyttöön melko rivakasti. Nopein toimitusaika tilauksesta toimitukseen on ollut 3 työpäivää, mutta yleensä aikataulusta ja tuotantojonosta riippuen hommaan vierähtää 2–4 viikkoa.

Jos edetään harkitummin työnantajabrändin kentälle, tyyli vaihtelee hiukan enemmän. Oletettavasti työnantajabrändäykseen tarkoitettua videota käytetään pidemmällä aikavälillä. Siksi suunnitteluun varataan enemmän aikaa kuin rekrytointivideoon.

Rekrytointivideo on tapa löytää ammattilainen

Minkä hintainen rekrytointivideo on?

Kuten meidän muissakin tuotannoissa, rekrytointivideon hinta määräytyy käytettävän ajan mukaan. Toisaalta tuotanto on tyypillisesti huomattavasti kevyempi kuin brändi- ja yritysesittelyvideoissa.

Tarjous sisältää kiinteän hinnan, ja se lasketaan arvioidun työmäärän mukaisesti kartoituspalaverin jälkeen.

Mitä toimitukseen kuuluu?

Toimitus sisältää luonnollisesti rekrytointivideon, mutta tarvittaessa myös tukimateriaalia, esimerkiksi eri sosiaalisen median alustoille optimoidut taktiset videot. Monesti toimitukseen sisällytetään videomateriaalista napatut valokuvat.

Miksi BrainyDay?

Katso, mitä asiakkaallamme Business Joensuulla on sanottavaa palvelustamme.

Hyöty # 1

Rekrytointivideo auttaa yritystäsi rekrytoimaan parhaan työnhakijan.

Hyöty # 2

Työnantajabrändivideo antaa katsojalle positiivisen mielikuvan yrityksestäsi työnantajana.

Hyöty # 3

Nykyisillä työmarkkinoilla ei riitä, että tarjoat vapaata paikkaa. Yrityksen tulee näyttäytyä hyvältä työpaikalta.

Varaa aika keskusteluun asiantuntijamme kanssa.

Haluatko parantaa työnantajamielikuvaasi tai tehostaa rekrykampanjaasi?

Työntantajamielikuva- ja rekryvideot ovat meidän eniten ostettuja videoita.

Ota yhteyttä, niin laaditaan tarjous.