Brändivideot

Mikä brändivideo on?

Brändivideo keskittyy kertomaan brändisi tarinan mieleenpainuvalla tavalla. Tarina on viestinnän voimakkain kerrontamuoto, koska se aiheuttaa tunnesiteen katsojan ja brändin välille.

Brändi on kaikkien niiden mielikuvien summa, joka ihmisillä on yrityksestä, palvelusta ja tuotteesta. Brändi on joidenkin mielestä yrityksen arvokkain omaisuus, koska yhtään kauppaa ei synny ilman, että brändillä olisi näppinsä pelissä. Palvelua ei käytetä ilman, että brändi olisi vaikuttanut ostamiseen jollain tasolla.

Tavoitemielikuva muodostetaan (liike)toiminnan tavoitteista. Toisin sanoen tavoitemielikuva on brändisi 2-5 vuoden kuluttua.

Brändivideo on tavoitemielikuvasta johdettu video.

Miksi brändivideo?

Brändivideon tehtävä on kehittää brändiäsi tavoitemielikuvaa kohden. Sen rooli markkinoinnissa on tyypillisesti kärkimateriaalina. Brändivideo on, ei enempää ei vähempää kuin viestinnän tärkein ja tehokkain palanen, kun haluat saavuttaa tavoitteesi.

Kenelle brändivideo on tarkoitettu?

Brändivideo on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää toimintaansa ja sitä kautta brändiään. Asiakkaitamme ovat yritykset ja hankkeet. Brändivideon tapauksessa puhutaan aina tavoitemielikuvasta, johon brändivideon avustamana kehitytään.

Tyypillisesti asiakkaamme hakee brändilleen tunnettuuden kasvua ja brändimielikuvan selkeyttämistä. Lähes aina toimilla tähdätään myynnin kestävää nostamista seuraavalle asteelle. Yleisimmin tällaisia yrityksiä ovat kansainvälistä markkinointia vahvistavat yritykset tai valtakunnallista tunnettuutta parantavat yritykset. Kolmannella ja julkisella sektorilla kyse on yleensä viestin tehokkaasta läpiviennistä.

 

Brändivideo kertoo yrityksesi tarinan

Millaisia tuloksia brändivideolla voi saavuttaa?

Brändi on kaikki se, mitä ihmisillä tulee mieleen tuotteesta, palvelusta tai yrityksestä. Se on lupaus arvosta, jonka brändi voi tuottaa asiakkaalleen. Kun brändiviestintä onnistuu, voidaan sen perustellusti ajatella nostavan yrityksen seuraavalle tasolle myynnissä. Brändivideo on seuraavalle tasolle tähtäävän yrityksen viestinnän kärkimateriaali.

Kuinka brändivideota käytetään?

Brändivideo suunnitellaan aina käyttötarkoitus mielessä pitäen. Brändivideo on työkalu, josta ei ole mitään hyötyä, jos sitä ei voi tai osaa käyttää tehokkaasti. Siksi käyttämisestä puhutaan jo ennen kuin nimi on paperissa.

Tyypillisesti brändivideota käytetään kampanjoinnin materiaalina, esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa. Lähes aina brändivideo löytyy yrityksen kotisivuilta keskeiseltä paikalta.

Brändivideon käyttö riippuu aina yrityksen tavasta tehdä viestintää: esimerkiksi B2B-yritykset käyttävät brändivideotaan tyypillisesti asiakastapaamisten yhteydessä, kun taas kuluttajabrändivideo painottuu kampanjointiin.

Laajaa tunnettuutta hakeva yritys voi hyödyntää brändivideota myös tv-mainonnassa.

Case-esimerkki – Savonian secret

Pohjois-Savo valittiin vuosiksi 2020-21 Euroopan gastronomiseksi alueeksi. Tuotimme brändivideon, joka palkittiin Euroopan parhaaksi omassa sarjassaan (ERG Historical food route). Brändivideota käytetään Pohjois-Savon kansainvälisen ruokamatkailun kärkimateriaalina, ja se on vienyt alueen kansainvälistä tunnettuutta merkittävällä tavalla eteenpäin.

Referenssit

Kuinka brändivideo tuotetaan?

Palvelu sisältää kaiken suunnittelusta valmiin videon toimitukseen.

Yleisesti kaikki videotuotantomme noudattavat samaa kaavaa, mutta toteutus vaihtelee. Videotuotanto jaetaan seuraaviin osiin:

  • esituotanto (suunnitteluvaihe, käsikirjoitus),
  • tuotantovaihe (kuvaaminen ja muu tuotanto),
  • jälkituotanto (leikkaus, värimäärittelyt, erikoistehosteet, äänen jälkityöt jne.),
  • kommentointi ja toimitus

Palvelulupauksemme on selkeys: projektiliiderin tehtävänä on varmistaa, että asiakas on tilanteen tasalla, hommat etenevät sovitusti ja että voimme seisoa lopputuloksen laadun takana. Asiakkaan kanssa sovitaan projektin alkuvaiheessa erilaisista käytännöistä. Kokemuksemme mukaan lopputulos on aina parempi, kun asioista on sovittu selkeästi ja kaikki tietävät, missä mennään.

Brändivideo nostaa brändisi toiselle tasolle

 

Minkä hintainen brändivideo on?

Videotuotanto on palvelu, joten suvereenisti eniten hintaan vaikuttava tekijä on aika. Esimerkki: olemme kuvanneet brändivideoita, joiden työryhmä on vaihdellut 2-20 henkilön välillä. Kuvausten kesto voi vaihdella 1-5 kuvauspäivän välillä. Kun mukaan ynnätään esi- ja jälkituotanto, henkilötyöpäivien skaala on melkoinen.

Hinta muodostetaan aina tarjousvaiheessa. Tätä varten hahmotellaan videon tyyli ja käyttötapa, josta muodostetaan raamit aikabudjetille.

Esitetty hinta sisältää summan, johon on laskettu mukaan kulut. Kun hinnasta sovitaan etukäteen, on toiminta kaikin puolin helpompaa molemmille osapuolille.

Mitä toimitukseen kuuluu?

Toimitukseen kuuluu luonnollisesti brändivideo, mutta yleensä myös tukimateriaalia. Tukimateriaalit määritetään käyttötarkoituksen mukaan tarjousvaiheessa. Tukimateriaalit ovat tyypillisesti someversioita ja valokuvia. Yleisin brändivideon toimituspaketti on sellainen, jolla asiakas saa brändin visuaalisen viestinnän yhdenmukaiseksi kertaheitolla.

Mitä pitää tietää ennen ostamista?

Ennen videopalveluiden ostamista pitää tietää muutama asia. Keskustelemme näistä aina ennen kuin teemme tarjouksen. Tarkoituksena on muodostaa selkeä tilannekuva siitä, miksi video ratkaisee ongelman (jos ratkaisee) ja kuinka videota tultaisiin käyttämään.

  • Mihin ongelmaan videolla haetaan ratkaisua?
  • Minkä kokoisesta ongelmasta on kyse?
  • Mitä kilpailijat tekevät?
  • Millaisella ratkaisulla ongelmaa lähdetään purkamaan?
  • Kuinka paljon ratkaisu maksaa?
  • Millä tavalla videota käytettäisiin?

Nämä asiat käydään läpi, jotta tiedetään, onko video ratkaisu tarpeeseesi. Mikäli päädymme selkeään kuvaan videon tarpeellisuudesta, laskemme tarjouksen, joka sisältää tarkan hinnan. Huomioithan, että kartoituspalaveri ei sido sinua ostamaan.

Miksi BrainyDay?

Katso, mitä asiakkaallamme Business Joensuulla on sanottavaa palvelustamme.

Hyöty #1

Kun asiakkaasi tuntee sinut sekä yrityksesi, hän luottaa sinuun.

Hyöty #2

Kun brändisi on kunnossa, se saa helpommin näkyvyyttä uusissa asiakasryhmissä.

Hyöty #3

Kun luottamus ja näkyvyys ovat kunnossa, saat enemmän kauppaa.

Varaa aika maksuttomaan kartoitukseen

Etsitkö tekijää brändivideolle?

Brändivideot ja -mainokset ovat meidän ydinosaamistamme.

Ota yhteyttä, niin laaditaan tarjous!